čest problem

Koliko vremena je potrebno da se izvrši narudžba?
Obrada/dani obrade: 1-3 radna dana. Vrijeme isporuke: 12-15 radnih dana u istočnoj Europi. Sve se narudžbe otpremaju s praćenjem, a osiguranje dostave uključeno je besplatno.

Što ako postoji problem s mojom narudžbom?
Ispričavamo se ako niste 100% zadovoljni. Obratite se našoj korisničkoj službi na service.center.1@outlook.com kako biste dogovorili povrat za besplatnu zamjenu/povrat novca

Mogu li otkazati svoju narudžbu?
Narudžbu možete otkazati bez penala! Svoju narudžbu morate otkazati u roku od 24 sata.

Unio sam krivu adresu, što sada trebam učiniti?
Ako ste pogrešno napisali ili automatski ispunili pogrešnu adresu, pričekajte svoju e-poruku s potvrdom narudžbe. Nakon što još jednom provjerite je li navedena adresa točna, obavijestite nas tako što ćete nas kontaktirati. Ako je navedena adresa pogrešna, možemo je promijeniti u ispravnu u roku od 24 sata

Kakva je vaša politika povrata?
Želimo da budete potpuno zadovoljni kupnjom, stoga prihvaćamo povrat svih artikala u roku od 30 dana od datuma kupnje. Kako biste započeli povrat, posjetite našu stranicu za povrat i slijedite upute.

Kako mogu pratiti svoju narudžbu?
Nakon što vaša narudžba bude otpremljena, primit ćete broj za praćenje putem e-pošte. Možete koristiti ovaj broj za praćenje vaše narudžbe na našoj web stranici.

Koje načine plaćanja prihvaćate?
Podržavamo plaćanje pouzećem

Dobivamo puno e-poruka, ako želite brzi odgovor, navedite svoj broj narudžbe i jasno se pozabavite problemom, hvala.